19 Ağustos 2009 Çarşamba

Acil Yardım Parmağın Ucunda!

GÜVENLİK SİSTEMLERİ ÜRETEN BİR FİRMA TARAFINDAN, KRONİK HASTALAR, YAŞLILAR, HAMİLE KADINLAR, BEDENSEL ENGELLİLER VE ÇOCUKLARA YÖNELİK OLUŞTURULAN ''SAĞLIK ALARM SİSTEMİ'' BİR AY İÇİNDE DEVREYE GİRECEK -SİSTEM SAYESİNDE, RAHATSIZLIK ANINDA KOLYE VE BİLEKLİK ŞEKLİNDEKİ CİHAZIN ''PANİK'' DÜĞMESİNE BASILDIĞINDA ANINDA SAĞLIK BİRİMLERİ HABERDAR EDİLECEK, ALARMI VEREN KİŞİNİN AİLESİ, KOMŞULARI VE ARKADAŞLARIYLA TEMASA GEÇİLECEK
Güvenlik sistemleri üreten bir firma tarafından, yalnız yaşayan, kronik hastalıkları bulunan kişiler, yaşlılar, hamile kadınlar, özürlüler ve çocuklar için tasarlanan, ''Sağlık Alarm Sistemi''nin, bir ay içinde devreye gireceği bildirildi.
Bursa'da genel güvenlik sistemleri üreten ve Türkiye genelinde kamu kurumlarının da aralarında bulunduğu 10 bine yakın müşterisine elektronik güvenlik sistemleri konusunda hizmet veren bir firma tarafından tasarlanan, prototipi (ilk örneği) ABD'de yaptırılan sistemin altyapısının hazır olduğu, hayata geçirilmesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerin sürdüğü bildirildi.
Sistemi kuran firmanın sahibi Yüksel Saatçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sağlık Alarm Sistemi'' adı verilen sistemin altyapısının hazır olduğunu belirtti.
Şu anda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve diğer kurumlarla görüşme halinde olduklarını, sistemin bir ay içinde devreye gireceğini kaydeden Saatçi, sistemin çok kolay çalıştığını ifade etti.
Saatçi, müşterilerine, internet bağlantılı bir megafon ve bu megafonu harekete geçirecek bileklik veya kolye verdiklerini, kullanıcının ani rahatsızlık ya da panik halinde bileklik veya kolyede bulunan 'panik' düğmesine basmasıyla sistemin devreye gireceğini söyledi. ''Panik'' düğmesine basıldıktan sonra kullanıcının evinde bulunan megafonun otomatik olarak açıldığını anlatan Saatçi, ''Açılan megafondan kullanıcıyla konuşup sorunun ne olduğunu soruyoruz. Şayet kullanıcı konuşmuyorsa hemen 112 Acil Servis ekipleri olay yerine yönlendiriliyor'' dedi.
Sisteme dahil olan tüm kullanıcıların açık adresleri, kan grupları, rahatsızlıkları, kullandığı ilaçlar, doktorları, yakın akrabalarının, komşularının, arkadaşlarının telefonları gibi bilgileri kaydedeceklerini ifade eden Saatçi, sağlık ekiplerini yönlendirirken bu bilgileri vereceklerini, ayrıca kişinin yakınlarını da birkaç dakika içinde bilgilendireceklerini kaydetti. Saatçi, sistemin sadece sağlık için değil hırsızlık, yangın ve diğer olumsuz durumlar için de kullanılabileceğini dile getirerek, şunları söyledi:
''Sistem çok kapsamlı kullanılabilir. Kolye ve bileklik şeklindeki 'panik' düğmesine basıldığında sistem otomatik olarak devreye giriyor ve çok kısa bir sürede sağlık birimleriyle, alarmı verenin ailesi, komşuları ve arkadaşlarıyla temasa geçiliyor. Kullanıcı, devreye giren megafondan hırsız veya yangın ihbarında bulunursa, sağlık birimleriyle birlikte, itfaiye ve güvenlik güçlerine de bilgi veriliyor. Ayrıca en yakın komşusuyla temasa geçip durumla ilgili net bilgi alacağız.''
Kullanılan kolye ve bileklik şeklindeki alarm sisteminin su geçirmez olduğunun altını çizen Saatçi, aletlerin, arıza ve enerji azalması gibi durumlarda da sinyal vererek, sahiplerini uyarabilme özelliği bulunduğuna dikkati çekti.
Yüksel Saatçi, ürünü satış değil kiralama yöntemiyle müşterilerinin hizmetine sunacaklarını belirterek, ''Örneğin hamile bir kadın, hamileliğinin son 3 ayında bu sisteme girmek isteyebilir. Satın alması pahalı olacağı için biz aylık kiralama yönteminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. İsteyenler, aylık 10 dolar karşılığında sisteme dahil olabilirler'' diye konuştu. (AA)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan