19 Ağustos 2009 Çarşamba

Çubuk testiyle gıda zehirlenmesine son

Bilim adamları, yiyeceklerin bozuk olup olmadığını çabucak gösterecek, böylece gıda zehirlenmesi tehlikesini ortadan kaldıracak bir çubuk geliştirdi.

Amerikan Kimya Derneğinin bir toplantısında tanıtılan çubuğun renginin mordan kırmızıya dönmesi, yiyeceğin bozulmakta olduğu, sarıya dönmesiyse bozuk olduğu anlamına geliyor.

Yapılan ilk testlerde, som balığı ve ton balığına batırılan çubukların, bu konuda kesin sonuç verdiği görüldü. Çubuk, proteinler bakteriler tarafından bozulurken ortaya çıkan bileşikleri saptayabiliyor.

Bilim adamları, sebze ve meyvelerdeki protein seviyesinin daha düşük olduğunu hatırlatarak, geliştirdikleri çubuğun bu tür yiyeceklerdeki bozulmayı da gösterdiğini söylediler.

Çubuğu daha da geliştirmek için araştırmalarını sürdüreceklerini söyleyen bilim adamları, çubuğun birkaç sene içinde tüketicilerin kullanımına sunulmasını hedefliyor.

Araştırmayı yapan ekibin başkanı Dr. John Lavigne, bununla birlikte çubuğun, yiyecekte gıda zehirlenmesine yol açacak hangi tür bakterinin bulunduğunuysa göstermediğini söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan